Στις 2/5/2018 και ώρα από 17-22 έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης στα πλαίσια του 14 Περιφερειακού Συνέδριου, συνεδρία με θέμα Αυτοδιοίκηση-Φυσικές καταστροφές και πολιτική προστασία.
Ομιλητές οι Πάνος Σκουρλέτης υπουργός εσωτερικών, Γιάννης Καπάκης Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και Γιώργος Δέδες Γ.Γ Υποδομών.
Στο συνέδριο παραβρέθηκε με πρόσκληση της περιφέρειας και ο πρόεδρος των σεισμοπαθών Βρίσας Γκουγκούλιος Νίκος , όπου σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Στρατή Παράκοιλα έκανε παρέμβαση όπου στα τρία λεπτά που του δόθηκαν, μίλησε για :
1ον) Yποστελέχωση της ΔΑΕΦΚ με αποτέλεσμα καθυστερήσεις σε αποφάσεις κατεδαφίσεων αποζημιώσεων και σε όλα τα θέματα που έχει αρμοδιότητα.
2ον) Ανέγερση Βρίσας – Το πάγιο αίτημα των σεισμοπαθών ότι γκρέμισε ο σεισμός τόσο να ξανακτιστεί, να μην ισχύει ο συντελεστής δόμησης για το παραδοσιακό οικισμό της Βρίσας, ώστε η Βρίσα να ξανακτιστεί όπως ήταν.
3ον) Αποθηκευτικοί χώροι – Ζήτησε χώρους να βάλουν οι σεισμοπαθείς της οικοσκευές τους που τώρα είναι στο έλεος των καιρικών φαινομένων και των κλεπτών
4ον) Αποζημιώσεις επιχειρήσεων – Ζήτησε να γίνει νομοθετική παρέμβαση έκλεισε την παρέμβαση με τα λόγια «θεωρούμε τα αιτήματα μας δίκαια ιδου η Βρίσα κάντε τα πράξη» σε απάντηση ο κύριος Δέδες είπε ότι γνωρίζει την υποστελέχωση της ΔΑΕΦΚ και θα γίνουν προσλήψεις, στα άλλα θέματα κανείς δεν αναφέρθηκε.